American Power Tour 2011

Nu märktes rejält att American Power Tour blivit ett begrepp i muskelbilskretsar, då 2011 års startfält klassas som en av dom bättre i American Power Tours historia. Åskådarna runt Vättern kunde med nöje beskåda brutala skönheter som Chevrolet 1955, Doge Daytona Charger 1969, Plymouth Cuda 1971 och Chevelle 1971, till nya ikoner som Dodge Challenger SRT, Mustang Roush Camaro mm.

Den stora förändringen var att vi valde flytta målgången till Motala då vi själva lockade så fint startfält men kom lite i skymundan i samband med målgången i Askersund, så ett naturligt steg blev att skapa en egen målgång och när hamnen i Motala välkommnade oss med öppna armar var inte beslutet svårt att fatta.
Vi kunde efteråt konstatera att detta var populärt både bland deltagare men framför allt bland åskådarna som kommer för att se fina muskelbilar i fin miljö.
Dessutom fick vi chansen att visa upp ett antal fina muskelbilar i samband med att Motala's stolta speedwaylag Piraterna hade hemmamatch samma vecka och till publikens jubel åkte ett antal anmälda ekipage ett uppvisningsvarv.

Vi tog ett dessutom ett steg uppåt när det gäller sponsring/partners detta år, då vi fick vi föremånen att samarbeta med Hansen Racing och Gulf Oil som klev in som årets huvudsponsor.
Förträffen var som brukligt förlagd i hamnen med ett 40-tal bilar som dök upp kvällen innan.

Årets vinnare blev följande, med favör för Tomas Magdesjö med sin fina Chevrolet som tog hem två bucklor.
Peoples choice & Drivers choice old car (start no.32 Tomas Magdesjö Chevrolet 1955)
Drivers choice new car (start no.96 Jesper Melin Dodge Challenger 2008)
Muscle Gear choice (start no.100 Ted Lindsten Dodge Charger Daytona 1969)
Long distance award* (start no.44 Jonas Eriksson Pontiac Trans Am 2001)
Hedersomnämnade* (start no.33 Anders Segersted  Camaro Z28 1993)

* Delades ut i Karlsborg 

Motala - Jönköping - Karlsborg - Motala

loading...
loading...